+ Konuyu Cevapla
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 11 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: T4 Çalışmama Sorunu(Video)

  1. #1
    VWTURK Üyesi
    Lokasyon
    Antalya [ 7 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Aracım Yok

    Question T4 Çalışmama Sorunu(Video)

    Merhabalar. Transporter t4 2.5 tdi araçta çalışma sırasında problem oluyor. Aşağıda video linkini vereceğim zaten ama kısaca bahsetmek gerekirse bu problem araç genelde kısa süreliğine durdurulup tekrar çalıştırılmaya başlandığında oluşuyormuş. Yani araçla atıyorum 10-20 veya 100-200 km yol gidiliyor ve 2 dk markete girmek için araç durduruluyor. 2 dk sonra ise tekrar marş bastığında bu sorun oluşuyor ama her zaman değil mesela 10 kez bu kısa süreli marş basma olayının sadece 2 veya 3'ünde oluşuyor. Bir müddet bekledikten sonra(yaklaşık 5 dk) (motor tamamen soğumasa bile) çalışıyormuş. Marş motoruyla ilgili bir sorun olmadığı söylenmiş. Ayrıca herhangi bir uyarı ışığı da vermiyor araç. Aküde de bir problem olmadığı söylendi. Bu sorunun neden kaynaklandığını bilen veya tahmini olanlar yorum yaparsa memnun oluruz. Teşekkürler.
    https://vimeo.com/222064237

  2. #2
    VWTURK Gold Member vw061 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Lokasyon
    Trabzon [ 61 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Transporter
    İzlediğim kadarıyla araç marş basıyor, sorun ya immobilizer sisteminde ya da mazot pompasında. Eğer motor soğudunda araç çalışıyorsa pompa müşüründen yapabilir. Motor sıcakken çalışmıyorsa pompanın üzerine şişeyle biraz su dökün çalışırsa sorun pompadandır. İmmobilizer sorunu da olabilir, o şekilde yola çıkmasın.

  3. #3
    VWTURK Üyesi
    Lokasyon
    Antalya [ 7 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Aracım Yok
    Alıntı vw061 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzlediğim kadarıyla araç marş basıyor, sorun ya immobilizer sisteminde ya da mazot pompasında. Eğer motor soğudunda araç çalışıyorsa pompa müşüründen yapabilir. Motor sıcakken çalışmıyorsa pompanın üzerine şişeyle biraz su dökün çalışırsa sorun pompadandır. İmmobilizer sorunu da olabilir, o şekilde yola çıkmasın.
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla araçta immobilizer yok. Varsa da ilk marşta da aracın çalışmaması gerekir diye düşündüm. Ama mazot pompası olabilir dediğiniz gibi belki yakıt tankında pislik gibi bir şey var tıkanıklık yapıyor ya da yakıt pompası ile ilgili sigorta veya kablo motor kısa süreliğine kapatılıp tekrar marş basıldığında devreye girmiyor veya görevini yapmıyor. Bu konu üzerine düşülmesini söyleyeceğim. Yine de başka görüşler varsa yorumları bekliyoruz

  4. #4
    VWTURK Üyesi
    Lokasyon
    Ankara [ 6 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Aracım Yok
    Pompa stop müşüründen kaynaklanabilir oraya bi baktırın isterseniz

  5. #5
    VWTURK Üyesi okaykay_1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Lokasyon
    Ankara [ 6 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Golf 1.9 TDI Comfortline
    mazot filtresi ısındıgı zaman şişiyormuşş

  6. #6
    VWTURK Üyesi
    Lokasyon
    Antalya [ 7 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Aracım Yok
    Yakıt pompasının ısınma ihtimali için üzerine su döküp denenmiş bir sorun olmadığı söylenmiş.

  7. #7
    VWTURK Gold Member vw061 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Lokasyon
    Trabzon [ 61 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Transporter
    Araçta immobilizer var. Fakat aracın marş sesi daha çok marş motoru dönüyor da pompa yakıt basmıyor gibi. Unutmadan bir başka ihtimal marş rölesinden olabilir. Hatta %70 ihtimal bu röleden kaynaklı olabilir. Aracı stop edince rölenin içindeki anahtarlama sistemi kaynamış olabilir, bir süre sonra düzelebilir. Bence başka bir T4'ten marş rölesiyle deneyin. Marş rölesinin yuvasında erime var mı? ona da bakın. Kızdırma rölesinden kaynaklı da olabilir. Fakat o da küçük bir ihtimal.

  8. #8
    VWTURK Üyesi
    Lokasyon
    Antalya [ 7 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Aracım Yok
    Alıntı vw061 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araçta immobilizer var. Fakat aracın marş sesi daha çok marş motoru dönüyor da pompa yakıt basmıyor gibi. Unutmadan bir başka ihtimal marş rölesinden olabilir. Hatta %70 ihtimal bu röleden kaynaklı olabilir. Aracı stop edince rölenin içindeki anahtarlama sistemi kaynamış olabilir, bir süre sonra düzelebilir. Bence başka bir T4'ten marş rölesiyle deneyin. Marş rölesinin yuvasında erime var mı? ona da bakın. Kızdırma rölesinden kaynaklı da olabilir. Fakat o da küçük bir ihtimal.
    Teşekkürler. Bunların da denenmesi için önerilerinizi ileteceğim. Tekrardan bilgilendirme yaparım.

  9. #9
    VWTURK Üyesi M_Özyürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Lokasyon
    Nevşehir [ 50 ]
    Marka
    Diğer
    Model
    Diğer
    Marş basarken egzozda duman var mı ?
    Duman varsa, yakıt geliyor demektir.

  10. #10
    VWTURK Üyesi
    Lokasyon
    Çankırı [ 18 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Transporter
    Merhaba bende de benzer bir sıkıntı var aracım t4 2.4d araç jikle çekmeden çalışmıyor. Geç çalışınca simsiyah duman atıyor. İlk çalışmada jikleyi çelince hemen alıyor. Sonraki çalışmalarda biraz daha geç alıyor ama jikle çekmezsem uzun süre gıvgıvlıyor. Kızdırma röledi değişti farketmedi, rölenin girdiği sigorta kutusunun girişi eridiği için dışardan kablo çektirip yeni röle aldım yine aynı. Ustam sigorta kutusu değişmesi lazım diyor sizse sorun nedir? Konuyu açan arkadaş sizde jikle ile dener misiniz belki aynı sorundur.

  11. #11
    VWTURK Üyesi
    Lokasyon
    Çankırı [ 18 ]
    Marka
    Volkswagen
    Model
    Transporter
    Alıntı arsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba bende de benzer bir sıkıntı var aracım t4 2.4d araç jikle çekmeden çalışmıyor. Geç çalışınca simsiyah duman atıyor. Ä°lk çalışmada jikleyi çelince hemen alıyor. Sonraki çalışmalarda biraz daha geç alıyor ama jikle çekmezsem uzun süre gıvgıvlıyor. Kızdırma röledi değişti farketmedi, rölenin girdiği sigorta kutusunun girişi eridiği için dışardan kablo çektirip yeni röle aldım yine aynı. Ustam sigorta kutusu değişmesi lazım diyor sizse sorun nedir? Konuyu açan arkadaş sizde jikle ile dener misiniz belki aynı sorundur.
    Sorun çözüldü. Marş motorunu başka bir ustaya söktürdüm içini temizledi alternatörü değişti kömür değişti. Şimdi 0 araba gibi oldu.����

+ Konuyu Cevapla

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Bu Konu İçin Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.